Karate

Karate: 

Tyylisuuntamme on Wadoryu. Yhdistymisen myötä treenien laatu vain paranee. Seuran 5 mustavöistä valmentajaa ovat kokeneita karaten harrastajia vuosien takaa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Pekka Karenmaa 3. Dan ja pääkouluttajana Pasi Liukas, 2. Dan.

Kaikki vetäjämme käyvät säännöllisesti Karateliiton ja Wadokai organisaation järjestämissä ohjaajakoulutuksissa. Näin varmistamme, että kaikki harjoitukset ovat monipuolisia, mielenkiintoisia ja ennen kaikkea turvallisia lajin hurjasta luonteesta huolimatta. Harjoituspaikkoina toimii Sampaanalan budosali.

Harjoitukset toteutetaan kahdessa ryhmässä: alemmat vyöt (valkoinen-oranssi) ja ylemmät vyöt (vihreä-musta). Harjoitukset rakennetaan eri tasojen mukaisesti, näin saadaan koulutuksesta monipuolisempaa ja opetus kohdistettua jokaisessa harjoituksessa jokaiselle oikein. Tarkoitus on, ettei kukaan jää junnaamaan paikoilleen, vaan jokaisella on mahdollisuus edistyä omalla tahdillaan.

Kaikki uudet aloittelijat, aikaisemmin harrastaneet, niin vanhat kuin nuoret ovat tervetulleita liittymään Kaiganin Karateen.

Tule seuraamaan harjoituksia ja löydä itsellesi uusi mukaansatempaava laji.

Hironori Ohtsuka antoi kehittämälleen tyylisuunnalle nimen wado-ryu, rauhan tie. Tällä hän toi esille käsityksensä siitä, että karaten sisäinen tarkoitus on saavuttaa tila, jossa väkivaltaa ei tarvita. Myös eräistä wado-ryu tyylisuuntapiirteistä voi aavistaa tämän ajattelutavan. Ohtsuka kehitti esimerkiksi taisabaki-tekniikkaa periaatteenaan se, että siirtyminen hyökkäyslinjalta vaatii vähemmän voimankäyttöä torjunnoissa.

Hironori Ohtsuka (s. 1892) oli Gichin Funakoshin läheisimpiä ja lupaavimpia oppilaita tämän varhaisimpien Tokion vuosien aikana. Ohtsuka jätti Funakoshin ja perusti oman tyylisuuntansa wado-ryun 1930-luvun taitteessa. Ehdottoman tarkkaa ajankohtaa wado-ryun perustamiselle on vaikeata määritellä, koska eri lähteissä annetaan ristiriitaisia tietoja. Vuonna 1929 Ohtsuka kuitenkin oli määritellyt useimmat wado-ryu karaten liikkeet ja rekisteröitynyt Nippon Kobudo Shinko Kain (Japanin Kamppailulajien Liiton) jäseneksi. Toukokuussa 1934 se rekisteröitiin itsenäiseksi tyylisuunnaksi ja nimettiin tuolloin Dai Nippon Karate Do Shiko Clubiksi. Ohtsuka sulki johtamansa sairaalan ja toteutti unelmansa jo vuodesta 1919: hänestä tuli täysipäiväinen karaten opettaja.

Vuonna 1938 Dai Nippon Butoku Kai myönsi Ohtsukalle arvonimen "Renshi-go" -korkean opettajaarvon. Saman vuonna hänen tyylisuuntansa rekisteröitiin Shin Shu Wado Ryuksi. Maaliskuussa 1939 Dai Nippon Butoku Kai pyysi kaikkia tyylisuuntia rekisteröimään nimensä virallisesti, ja Ohtsuka teki tämän nimellä wado-ryu. Muita samanaikaisesti rekisteröityjä tyylisuuntia olivat mm. shotokanryu, goju-ryu ja shito-ryu.

Vuonna 1942 Dai Nippon Butoku Kai myönsi Ohtsuka Senseille arvonimen "Kyoshi-go" ja 1944 hänet pyydettiin karaten pääopettajaksi Japaniin. Vuonna 1945 toisen maailmansodan loputtua, amerikkalaiset määräsivät Dai Nippon Butoku Kain pannaan ja kaikki budolajien harjoittelu kiellettiin. Kun Japanin ja Amerikan välinen rauhansopimus allekirjoitettiin 1951 kamppailulajien harjoittelu sallittiin jälleen ja budon henki päästettiin vapaaksi. Tätä juhlittiin ensimmäisellä kamppailulajien näytöksellä kiellon jälkeen. Vuonna 1955 järjestettiin koko Japanin ensimmäiset wado-ryu mestaruuskilpailut.

Karateharjoitukset ovat suunnattu yli 12-vuotiaille. Tutustu lajiin ja tule tatamille!

Lisätietoa: www.kaigan.fi

 

Uutisia

Lokakuu 2019

Viikko 42

    Ei tapahtumia
Lokakuu 2019
40 1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31

RSS